Kanelės (pranc. Canele) iš Bordo regiono
Kanelė (pranc. Canele) – storos traškios ir karamelizuotos plutelės bei minkšto švelnaus ir drėgno viduriuko prancūziškas pyragaitis, Tai yra autentiškas Prancūzijos Bordo regiono desertas pagardintas romu ir vanile. Tiksliai nėra aišku kaip atsirado kanelės, tačiau pagal legendą kaneles 18-ame amžiuje pradėjo gaminti vienuolės Bordo regione Prancūzijoje iš uosto laivuose esančių nereikalingų miltų (Iš suplyšusių miltų maišų, miltų išbyrėjusių ant denio). Kanelės buvo gaminamos mažomis formomis, kad būtų padalintos didesniam vargšų skaičiui, taip pat pajamos gautos iš parduotų kanelių buvo aukojamos vargšams. Tikriausiai dėl asociacijų su neprivilegijuotumu, kanelės ilgą laiką nebuvo populiarios ir žinomos ir tik paskutiniu metu atsirado geriausiose konditerijos parduotuvėse. Viena aišku – nėra jokių kitokių pyragaičių, kurie būtų panašūs į kaneles. Pyragaičio gaminimo technologija sudėtinga, reikalaujanti didelio meistriškumo, prasidedanti specialių formelių, kurios yra išteptos kremu, užpildymu tešla, tada jų dėjimu į labai karštą krosnį ir ilgu kepimu. Kanelės puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar desertui. Dera prie visų rūšių gėrimų, tačiau labiausiai priea prie šampano, vyno bei arbatos.